Hlavní navigace

Televizní tipy na pondělí: Čertova nevěsta, Princezna se zlatou hvězdou a Můj týden s Marilyn

28. 3. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Česká televize
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní den před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

Nova, 08:25 – pohádka Čertova nevěsta – V království, kde král jezdí jen na lovy, prosí netrpělivá královna o miminko. Když jí dojde trpělivost, obrátí se na čerta a zakrátko se jí narodí holčička. Když vyjde najevo, že královna podepsala smlouvu s čertem a princezna se má stát v den svých osmnáctých narozenin Luciferovou nevěstou, uspořádá král ples, kde se má zasnoubit s princem z jiné země a tak uniknout smlouvě. (Česko, 2011)

JOJ, 10:25 – fantasy pohádka Nekonečný příběh – Film pro malé i velké diváky natočil režisér Wolfgang Petersen v roce 1984, tehdy se značnými finančními náklady kolem 27 milionů amerických dolarů. Jde o příběh malého chlapce Bastiena, kterému se v antikvariátě dostane do rukou kouzelná knížka. Při jejím čtení se stane součástí nikdy nekončícího příběhu. (The Never Ending Story, Západní Německo, USA, 1984)

ČT 1, 11:05 – pohádka Princezna se zlatou hvězdou – Česká klasika o krásné princezně, jejíž čelo zdobí zlatá hvězda, jejím příliš hodném a povolném otci a zlém králi Kazisvětovi. (Československo, 1959)

Nova Cinema, 20:00 – životopisné drama Můj týden s Marilyn – Neobvykle intimní pohled na hollywoodskou ikonu a její spontánní emotivní vztah s mladým mužem, který jí rozuměl víc než kdokoliv jiný. (My Week with Marilyn, USA, Velká Británie, 2011)

BRAND24

ČT 1, 21:35 – hořkosladká komedie Tankový prapor – Hrdinou neradostného, i když převážně humorného, pohledu na vojenský život v roce 1953 je rotný Dany Smiřický potýkající se společně se svými kamarády s důstojnickým sborem. Popisuje i Danyho milostnou avantýru s manželkou jednoho z nich a také jeho vzpomínky na nepřístupnou pražskou koketu. (Československo, 1991)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).